Wil je geld verdienen met online marketing? Dan is een eigen website voor het genereren van affiliate inkomsten een goede start. In 10 eenvoudige stappen kun ook jij een website bouwen waarmee je snel geld kunt gaan verdienen.

1. Onderwerp
Een website heeft een onderwerp nodig. Wat is je passie, waar weet je veel van, of waar wil je veel over leren? Dat wordt je onderwerp.

2. Onderzoek
Nu je een onderwerp hebt gekozen, wil je ook weten of er potentie in zit om geld mee te verdienen. Ga naar https://adwords.google.nl/select/KeywordToolExternal en vul je gekozen onderwerp in. Wat zoeken we? Een zoekopdracht (meestal combinatie van trefwoorden) waar veel op wordt gezocht, maar relatief weinig concurrentie is. Let wel, als er helemaal geen concurrentie is, zit er zo goed als zeker ook geen potentie in.

3. Domeinnaam
Op  basis van de gevonden zoekwoorden, gaan we nu kijken of er een passende domeinnaam beschikbaar is. Bij WPHosting.nuTransIP.nl of Yourhosting.nl kun je controleren of de domeinnaam vrij is en deze gelijk vastleggen.

4.  Wordpress en hosting
Een eenvoudige manier om een goed vindbare website te bouwen is via WordPress. WordPress is een open source en gratis blogsysteem met ongekend veel mogelijkheden. Diverse hosting bedrijven bieden een ‘one-click-install’ voor WordPress. Een goede en goedkope aanbieder is GoDaddy. (Klik hier voor PDF met uitleg over installatie en gebruik van WordPress bij GoDaddy.) Wil je de hosting liever in Nederland houden, dan kun je kiezen voor WPHosting.nu of YourHosting.

5. WordPress inrichten
Voordat je WordPress actief gaat gebruiken zijn er een aantal basis zaken die je moet aanpassen. Uiteraard dien je alle standaardgegevens te wijzigen met jouw eigen gegevens. En tevens raad ik je aan om de url structuur zo aan te passen dat deze alleen uit tekst bestaat, http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks. De basisbenaming voor je categorieën en tags kun je ook aanpassen, zodat deze de vindbaarheid van je website verhogen. Een erg nuttige plugin is de SEO plugin van Yoast (Joost dus), zie ook punt 9.
Tenslotte wil je ook dat je website er mooi uit ziet. Op WordPress.org kun je een gratis template (theme) vinden. Of je kunt er voor kiezen een professionele template aan te schaffen via bijvoorbeeld Elegant Themes.

6. Content
Goede inhoud (content) op je website is cruciaal om bezoekers naar je website te krijgen. Je website wordt door relevante inhoud geloofwaardig en waardevol. En omdat je een onderwerp hebt gekozen, waarover je veel weet of wilt leren, moet het niet moeilijk zijn om voldoende goede artikelen te schrijven.

7. Affiliate links
Pas nadat je website goed gevuld is met content, kun je je aanmelden bij één of meerdere affiliatenetwerk(en). TradeTracker, Daisycon en Zanox / M4N zijn drie netwerken waar je snel mee aan de slag kunt. Eerst meld je je eigen website aan. Zodra die goedgekeurd is, kun je je aanmelden voor adverteerders. Het kan enkele dagen duren voordat deze je website goedkeuren.
Voor sommige website’s kunnen ook de producten die via PayPro worden verkocht interessant zijn.

8. Google Adsense en andere pay per click advertenties
Niet alle bezoekers aan je website gaan er vinden wat ze zoeken.  En als ze dan toch je website gaan verlaten, dan maar liever via een klik die nog wat oplevert. Via Google Adsense kun je tekstadvertenties op je website plaatsen die gemiddeld al gauw zo’n 30 à 40 cent per klik opleveren. Ook via de andere affiliate netwerken zijn vaak pay per click campagnes beschikbaar.

9. Google webmaster tools
Bij het bouwen van een nieuwe website kun je tegenwoordig niet zonder Google. Door je website aan te maken binnen Google webmaster tools en de locatie van je XML sitemap aan te geven, zorg je ervoor dat je website snel en goed door Google wordt geïndexeerd.

10. Bezoekers
Niet onbelangrijk wanneer je geld wilt verdienen met je website, zijn bezoekers! En om bezoekers te krijgen is een hoge positie in Google uitermate belangrijk. Met iBusinessPromotor kun je die hoge positie behalen. Zij garanderen zelfs dat je een top 10 positie kunt behalen! Zo niet, dan krijg je je geld terug.


2 Comments to “Zelf je affiliate website bouwen”

  1. mike zegt:

    ik doe het met een blog. heb je geen verdee kennis van html nodig

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.