Als je een nieuwe website bouwt, zijn kleuren erg bepalend voor het resultaat van je site. Kleuren roepen emoties op en zijn van invloed op klikgedrag. Maar welke kleuren moet je kiezen? Het moet uiteindelijk ook nog mooi worden. Op CoulorLovers.com vind je o.a. kleurpaletten om te gebruiken in je ontwerp.

Een andere belangrijke discussie is het uiterlijk van je call to action buttons. Op Frankwatching.com staat hierover een interessant artikel. Ook het artikel van Shay Howe is zeker aanbevelingswaardig. Hij behandeld vier aspecten van de call to action button; grootte, vorm, kleur en positie, met zeer veel visuele voorbeelden.

Wil je het echt goed doen, dan zul je verschillende designs naast elkaar moeten gaan testen. Maar voor het zover is, kun je natuurlijk ook bij anderen kijken hoe die uit de test kwamen. Op WhichTestWon.com kun je ook nog eens je eigen gevoel over de prestaties van een design testen. Succes!

Gerelaterde berichten

Tags: , ,


One Comment to “Welke kleuren converteren het beste?”

  1. Thomas zegt:

    Ik vind http://kuler.adobe.com de beste site voor kleurcombinaties. Daar kan je trouwens zelf ook kleurcombinaties toevoegen.